Kalkulator for karbonering på flaske

Hei jeg skal flaske ikveld og lurte på om jeg har brukt denne kalkulatoren riktig? ølen har ver cold crushet i 3 daga no på 3 grader. er en canadian blonde

Ser dette ut som det er nokk sukker i laken til å stikke ut med?
 

Vedlegg

  • Skjermbilde 2016-04-07 20.32.05.jpg
    Skjermbilde 2016-04-07 20.32.05.jpg
    34,8 KB · Sett: 50
Hvorfor bruker du kalkulator, når du skal karbonere på flaske?
Jeg bruker 6 gram sukker pr liter på de fleste ølsorter.
5,1 er sikkert greit det også.
 
Hvorfor bruker du kalkulator, når du skal karbonere på flaske?
Jeg bruker 6 gram sukker pr liter på de fleste ølsorter.
5,1 er sikkert greit det også.

hvorfor? fordi det er første gang :) mener å ha lest at om øllet er kaldt som nå 3 grader. så skal man bruke mindre sukker?
jeg har laget til lake på 122 gram sukker på 3 dl vann for 23 liter?
 
hvorfor? fordi det er første gang :) mener å ha lest at om øllet er kaldt som nå 3 grader. så skal man bruke mindre sukker?
jeg har laget til lake på 122 gram sukker på 3 dl vann for 23 liter?
Det er bare tull. Temperaturen har ingenting å si for mengden sukker. Ølet må uansett settes i romtemperatur for at gjæra skal spise opp sukkeret og lage co2 til karboneringen. 6 gram sukker fører til at det blir produsert en bestemt mengde co2 i ølet.

Hvis man bruker fat så må man justere trykket etter temperaturen for å få presset inn en viss mengde co2.
 
Tilbake
Topp