kalkulere IBU -partial mash

loebrygg

Norbrygg-medlem
Blir tokig av å kalkulere IBU i beercalck under partial mash,
vil ikke det neste, enkleste/logiske skrittet bli å koke humla i rent vann med original/ikke tinseth?
Eller er det noen andre som kan hjelpe meg ut av hodebryet?
 
Eg forstår det slik at du skal koke berre deler av vørtermengden. Då ville eg, slik eg fekk opplyst av Erik på Bryggselv, brukt Tinseth. Koker du derimot all vørter, skal / kan du bruke original.
Sett deretter inn humlemengder og  gjennomsnittleg vørtermengde til kok, dvs vørtermengde før og etter kok.
Happy :brygging:
 
Men setter jeg inn gjennomsnitlig vørter mengde til kok som er 2 L får jeg en vørter styrke som er 6 ganger sterkere en slutt styrken.
Det blir uansett på alle måter mest feil.
 
Når du er ferdig med partial-mash, kan du då ikkje ha i meir vatn for å auke vørtermengden, ev også i kombinasjon med litt spraymalt?
 
Tilbake
Topp