Hei godtfolk! Fikk smake et hjemmebrygg i helgen som var tørrhumlet med Mosaic, og det syntes jeg luktet og smakte fortreffelig! Tenkte med en gang at jeg ville lage en IPA som iallefall hadde Mosaic som tørrhumle.
Tanken har vært å erstatte noe av caramalten med Munich og Vienna for å få et lysere øl(appelsin farget), men vet ikke om dette er måten å gjøre det på, og om jeg kommer til å savne/trenge sødmen fra caramalten. Forslag?
Ser at Beersmith ikke kalkulerer bitterenheter for humle som tilsettes ved 0 minutter. Er det kanskje lurt å minke 0 minutters tilsetningen? Kunne tenke meg å ligge på en IBU rundt 60.
Er første gang jeg lager en oppskrift på egenhånd så skyter litt fra hoften her, så vær grei!
Batch Size: 23 liter
OG: 1.062
IBU: 57
ABV: 6.1%
EBC: 15,3
4,5kg Pale malt 3,2 EBC
0,85kg Munich 25 EBC
0,85kg Vienna 8 EBC
0,20kg Caramel/Crystal 120 EBC
0,20 Torriefied Wheat 3,2 EBC
14g Citra 30min
14g Citra 15min
14g Citra 0min
14g Simcoe 30 min
14g Simcoe 15min
14g Simcoe 0min
14g Mosaic 30 min
14g Mosaic 15min
14g Mosaic 0min
16g Mosaic og 16g Citra tørrhumle
64 grader i 60 min og 78 grader i 10 min.
WLP 001 gjær
Tanken har vært å erstatte noe av caramalten med Munich og Vienna for å få et lysere øl(appelsin farget), men vet ikke om dette er måten å gjøre det på, og om jeg kommer til å savne/trenge sødmen fra caramalten. Forslag?
Ser at Beersmith ikke kalkulerer bitterenheter for humle som tilsettes ved 0 minutter. Er det kanskje lurt å minke 0 minutters tilsetningen? Kunne tenke meg å ligge på en IBU rundt 60.
Er første gang jeg lager en oppskrift på egenhånd så skyter litt fra hoften her, så vær grei!
Batch Size: 23 liter
OG: 1.062
IBU: 57
ABV: 6.1%
EBC: 15,3
4,5kg Pale malt 3,2 EBC
0,85kg Munich 25 EBC
0,85kg Vienna 8 EBC
0,20kg Caramel/Crystal 120 EBC
0,20 Torriefied Wheat 3,2 EBC
14g Citra 30min
14g Citra 15min
14g Citra 0min
14g Simcoe 30 min
14g Simcoe 15min
14g Simcoe 0min
14g Mosaic 30 min
14g Mosaic 15min
14g Mosaic 0min
16g Mosaic og 16g Citra tørrhumle
64 grader i 60 min og 78 grader i 10 min.
WLP 001 gjær