Håvard Skjevling
Norbrygg-medlem
Det spørs litt på prosess og oppskrift. Om det fins mye ugjærbart sukker og gjærtypen har lav attenuasjon kan det være ferdig.Folkens, trenger litt hjelp. For 4 dager siden målte hydrometeret 1.022 på gjæringa, og idag er den akkurat det samme Uttrykksikonet frown
Vet dere hva som kan være årsaken? Klarer den ikke å gjære mere? Jeg må vel ha den under 1.016 før jeg tapper?(for hvis ikke kan flaskene eksplodere eller noe?)
Hvor mange spesial-malter brukte du, eventuelle ugjærbare sukkertilsetninger?
Hva slags gjær, og lagde du en starter/rehydrerte skikkelig, og luftet du vørteren godt?
Hva var mesketemperaturen?
Husket du å avgasse prøven før du leste av hydrometeret, og er det kalibrert riktig?
Flaskene vil ikke eksplodere dersom det ikke fins flere enkle sukkertyper i ølet.
Dersom du ikke tror det er ferdig kan du prøve å røre opp gjærkaken forsiktig med en desinfisert skje, eventuelt tilsette nytt, mer aggressivt, gjær.