Kanskje et litt naivt innlegg her, men vil gjerne høre om hva folk synes. For tre uker siden tappet jeg en Irish Red Ale på flasker. Flaskene har stått i rom temperatur i 3 uker men har karbonert lavt slik at det blir lite brusing og skumdannelse. Ølet er dermed drikkkelig men ganske kjedelig.
Jeg har ikke peiling på hvorfor dette har skjedd, men har mistanke om det skyldes enten lite sukker i flaskene (grunnet en vekt med løse batterier som muligens har gitt feil måling av riktig mengde sukker- jeg er litt usikker) eller ikke grundig nok skylling av flaskene etter desifinsering med kloring (skylte med kokende vann men muligens ikke nok(?)).
Spørsmålet mitt er da, kan ølet reddes, med for eksempel tilsetter med gjær og sukker for å få igang sekundær gjæringen igjen? Jeg er ganske innstilt å kaste den men tenkte å spørre om råd først. Dumt å kaste det dersom det kan reddes. Men jeg tror løpet er kjørt og alen min skal ut i sjøen :hadet:
På forhånd takk for input! Ønsker alle godt år!
Jeg har ikke peiling på hvorfor dette har skjedd, men har mistanke om det skyldes enten lite sukker i flaskene (grunnet en vekt med løse batterier som muligens har gitt feil måling av riktig mengde sukker- jeg er litt usikker) eller ikke grundig nok skylling av flaskene etter desifinsering med kloring (skylte med kokende vann men muligens ikke nok(?)).
Spørsmålet mitt er da, kan ølet reddes, med for eksempel tilsetter med gjær og sukker for å få igang sekundær gjæringen igjen? Jeg er ganske innstilt å kaste den men tenkte å spørre om råd først. Dumt å kaste det dersom det kan reddes. Men jeg tror løpet er kjørt og alen min skal ut i sjøen :hadet:
På forhånd takk for input! Ønsker alle godt år!