Jeg skal til å flaske en IPA som har stått noen døgn i kjøleskap. Ifølge Brewer's Friend sin priming sugar-kalkis skal jeg bruke mindre sukker til karbonering jo kaldere ølet er. Stemmer dette?
Det er co2 etter gjæring som teller, at du satte det kaldt øker ikke co2 nivået, det går bare nedover uansett.
Dette betyr at du trengte mindre sukker på et kaldgjæret øl type pils enn et varmgjæret øl type IPA.
Jeg ville gjort som foreslått.
Jeg har ikke mer kjøleplass hjemme og kjerringa nekta meg å rydde ut kjøleskapet i kjøkkenet for å coldcrashe et fat.. så jeg satte det ut på balkongen.. Det står da ikkr i direkte sollys men, temperaturen svinger mellom 2-16 grader der ute.. Vil dette fortsatt være bedre enn å la den stå i romtemperatur inne (ca. 22c)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.