Heisann folken!
Jeg har lenge fulgt med på forumet som gjest, men tenkte at nå var tiden inne for å registrere seg.
Jeg har et kjapt spørsmål som jeg ikke klarte å finne svar på ved å søke - på forhånd beklager jeg om dette allerede er diskutert her - jeg klarte ikke å finne det.
Jeg kjøper slike allgrain-sett fra Bryggselv. I oppskriften står det at ølet skal gjære i 10 til 14 dager (litt avhengig av hvilket øl som brygges), men så står det alltid at ølet skal karbonere ved romtemperatur i ca 14 dager før det lagres kaldt.
Spørsmålet mitt er om det er OK å sette det kaldt rett etter de 14 dagene med gjæring, slik at det karboneres på fat med Co2 (ingen sukker) ved 3-4 gradet i stedet for romtemperatur. Dette hadde spart meg for mye logistikk
Anyone?
Jeg har lenge fulgt med på forumet som gjest, men tenkte at nå var tiden inne for å registrere seg.
Jeg har et kjapt spørsmål som jeg ikke klarte å finne svar på ved å søke - på forhånd beklager jeg om dette allerede er diskutert her - jeg klarte ikke å finne det.
Jeg kjøper slike allgrain-sett fra Bryggselv. I oppskriften står det at ølet skal gjære i 10 til 14 dager (litt avhengig av hvilket øl som brygges), men så står det alltid at ølet skal karbonere ved romtemperatur i ca 14 dager før det lagres kaldt.
Spørsmålet mitt er om det er OK å sette det kaldt rett etter de 14 dagene med gjæring, slik at det karboneres på fat med Co2 (ingen sukker) ved 3-4 gradet i stedet for romtemperatur. Dette hadde spart meg for mye logistikk
Anyone?