Hei,
Jeg har en imperial stout til gjæring som skal bli rundt 12%. Jeg ser for meg at gjæren ikke kommer til å ha så mye mer å gi etter 2 uker. Det er WLP 007. Er det noen tips på hva jeg bør tenke på når jeg tapper ølen på flaske mtp å få den karbonert? Jeg ser for meg 3 alternativer:
1. Tilsette high gravity gjær og gi den ca 1 uke i dunken -> flaske med sukker.
2. Tilsette sjampanjegjær og sukker i flaskingen
3. Flaske og sukre og satse på at gjæren klarer jobben
Alle alternativene forutsetter at gjæren klarer å ta sukkernivået ned fra 1115 til ca 1030.
Innspill mottas med takk.
Jeg har en imperial stout til gjæring som skal bli rundt 12%. Jeg ser for meg at gjæren ikke kommer til å ha så mye mer å gi etter 2 uker. Det er WLP 007. Er det noen tips på hva jeg bør tenke på når jeg tapper ølen på flaske mtp å få den karbonert? Jeg ser for meg 3 alternativer:
1. Tilsette high gravity gjær og gi den ca 1 uke i dunken -> flaske med sukker.
2. Tilsette sjampanjegjær og sukker i flaskingen
3. Flaske og sukre og satse på at gjæren klarer jobben
Alle alternativene forutsetter at gjæren klarer å ta sukkernivået ned fra 1115 til ca 1030.
Innspill mottas med takk.