Per Vidar Johannesen
Norbrygg-medlem
Jeg er nybegynner når det gjelder brygging og har lyst å eksprimerntere med karbonering med CO2 for å kjenne forskjellen fra flaskekarbonering med sukker.
- hvilke fat bør jeg velge. corneliusfat eller bryggerifat med g kobling.
- det hadde jo vært greit å få hele batchen på ett fat f eks 30 liter bryggerifat, eller bør fatene være helt fulle så det er bedre med 19 l cornelius og noen liter på flaske.
- hvilke øltyper egner seg best for CO2 karbonering
- er det noen som har prøvd med nitrogen/co2 blanding for karbonering. Brukes dette fra begynnelsen eller kun for å drive ut ølet.
- hva er erfaringene med å flasketappe co2 karbonert øl. Bør man øke trykket?
- hvilke fat bør jeg velge. corneliusfat eller bryggerifat med g kobling.
- det hadde jo vært greit å få hele batchen på ett fat f eks 30 liter bryggerifat, eller bør fatene være helt fulle så det er bedre med 19 l cornelius og noen liter på flaske.
- hvilke øltyper egner seg best for CO2 karbonering
- er det noen som har prøvd med nitrogen/co2 blanding for karbonering. Brukes dette fra begynnelsen eller kun for å drive ut ølet.
- hva er erfaringene med å flasketappe co2 karbonert øl. Bør man øke trykket?