Karbonering med DME

Hei!

Jeg har en IPA som jeg mesket på for lav temp (66,6 grader, som metalhead kan man ikke gjøre noe annet enn å la den være, skulle egentlig 67.5). Så den endte med litt vel lite body og ganske så høy alkoholprosent. Så jeg lurte på om det man kanskje kan oppnå litt mer body i ølet hvis jeg karbonerer med amber DME? Noen som har prøvd det?
 
0,9 grader forskjell i mesketemperatur vil ikke utgjøre noen vesentlig forskjell. Du vil ikke oppnå noe mer fylde i ettergjæringen samme hva du bruker, da mengdene som behøves er så små.
 
Sjekka kalibreringa på termometeret, skjønte dette ikke var helt rett. Viste seg at jeg var nærmere 63-4 grader. Måtte bruke et pinnetermometer siden probetermometeret ikle funka.
Men har du prøvd? I teorien skal man kunne tilsette ugjærbare sukkersorter i ettertid for å oppnå mer sødme f.eks. Jeg karbonerte en Havrestout med brunsukker, og det satte mer smak enn jeg trodde det skulle gjøre... Og det ble godt også ;)
 
Tilbake
Topp