Karbonering og temperatur- modning

Hei,

Er det noen fordeler ved å karbonere på 18-20 grader kontra på høyere temperatur (27-29) på vesentlig kortere tid?

I mitt hode vil man med cold-crashing og deretter varm karbonering fremskyve noe av modningen, men går dette utover sluttresultatet på noe vis?
 
Er det ingen meninger om dette?

Grunnen til jeg spør er om jeg kan karbonere på 4 dager i stedet for 14, så vil jeg da ha 10 dager mer med kald-lagring på samme tid som vanlig (4 uker).

Dette vil da gi ett bedre øl på kortere tid om da det ikke er noen fordeler med å karbonere på lavere temperatur?
 
Tror NØ karbonerte på 30 grader før de begynte med tvangskarbonering. Så der i ligger i alle fall ett svar [emoji1417]
 
Ja vet det, derfor jeg startet med å lage meg ett "karoneringskammer" :p

Det går jo styggfort så det er herlig for en utålmodig sjel
 
Tilbake
Topp