Hei, har brygget litt øl fra ekstraktsett og satt på flasker tidligere. Har nå bestilt ett 19l corneliusfat og lurer på hvordan dette fungerer? Har søkt rundt på div sider men føler ikke jeg finner nok info til å få dette til.
Tenkte å karbonere med CO2 og har skjønt dette med kalkulator for hvor mange bar den skal stå på og temperatur i en ukes tid.
Men lurer på om det er bare å fylle rett på fatet fra gjæringskarret og starte karbonering? Hvordan vet man om den er ferdigkarbonert etter ca en uke? Kan man da bare fjerne CO2en og la den stå med trykk i fatet til man skal drikke den? Og hvor mye bar brukes når man tapper fra fatet? Gjerne hvis noen har flere tips rundt dette til en fersking
Takk for svar!
Tenkte å karbonere med CO2 og har skjønt dette med kalkulator for hvor mange bar den skal stå på og temperatur i en ukes tid.
Men lurer på om det er bare å fylle rett på fatet fra gjæringskarret og starte karbonering? Hvordan vet man om den er ferdigkarbonert etter ca en uke? Kan man da bare fjerne CO2en og la den stå med trykk i fatet til man skal drikke den? Og hvor mye bar brukes når man tapper fra fatet? Gjerne hvis noen har flere tips rundt dette til en fersking
Takk for svar!