Jeg hadde et brygg som stod totalt 3 uker på dunk hvor det ble tilsatt 320 gram honning etter 2 uker til en mengde veske på 12 liter. Dette gjæret ut (FG 1,01) og jeg tilsatte sukker som vanlig .
4 gram per halvliter i form av 2 sukkerbiter. Dette er kanskje i overkant men weiss bieren jeg lagde endte opp med å heller bli 10% underkarbonert enn overkarbonert.
Det spesielle her var at det virket nesten som ølet hadde dannet mer kullsyre enn det pleier, siden det hadde stått 3 uker på gjæringsfatet og det begynte nærmest å skumme i flaskene og samtlige flasker har fremdeles et godt lag med skum i seg på toppen.
Videre så bruker jeg pet flasker og de ble harde etter EN dag. På dag to er de ikke mye hardere (men kan vel ikke bli så mye hardere heller) så jeg lurer på om disse rett og slett er ferdig karbonert med en gang?
Dersom jeg tester en øl og jeg er fornøyd med karbonering, da kan jeg bare sett de kaldt pronto for å stoppe "galskapen" ? Vil ikke sprekke/overkarbonere så lenge de står kaldt? Hvor kaldt må de stå?
4 gram per halvliter i form av 2 sukkerbiter. Dette er kanskje i overkant men weiss bieren jeg lagde endte opp med å heller bli 10% underkarbonert enn overkarbonert.
Det spesielle her var at det virket nesten som ølet hadde dannet mer kullsyre enn det pleier, siden det hadde stått 3 uker på gjæringsfatet og det begynte nærmest å skumme i flaskene og samtlige flasker har fremdeles et godt lag med skum i seg på toppen.
Videre så bruker jeg pet flasker og de ble harde etter EN dag. På dag to er de ikke mye hardere (men kan vel ikke bli så mye hardere heller) så jeg lurer på om disse rett og slett er ferdig karbonert med en gang?
Dersom jeg tester en øl og jeg er fornøyd med karbonering, da kan jeg bare sett de kaldt pronto for å stoppe "galskapen" ? Vil ikke sprekke/overkarbonere så lenge de står kaldt? Hvor kaldt må de stå?