Karbonisering

Hei. Er totalt grønn på dette, og spørsmålet er sikkert stilt mange ganger før.
Har satt 2 batcher til gjæring, pale ale og weissbier, og skal nå til helga tappes på flaske.
Leser at en skal lage en sukkerlake å helle dette i et nytt gjæringskarr og blande inn ølet uten å få med seg så mye sedimenter. Skal dette bare røres forsiktig rundt for så og tappe det på flaske, eller skal det stå litt før jeg tapper. Skal jeg bruke noe spesialsukker til dette, eller skal en bruke helt vanlig farin som en kjøper på butikken? Hvor mye sukker anbefaler dere meg å bruke på pale ale og weissbier?
 
Hell sukkerlaken først i omstikkingskaret, deretter stikker du om. Pass på at alt blander seg godt, men ikke røre eller riste. Du vil ikke ha oksygen inn i vørteren. Vær nøye med renhold, det er nå du skal være forsiktig. Bruk 6-8 gr. vanlig sukker pr liter. 6 gr til Pale Ale, litt mer til Weissbier. Flaskes umiddelbart etterpå. Stå varmt (20-22 gr minimum) i en uke, deretter settes kaldt for modning.
 
Tilbake
Topp