Hei. Er totalt grønn på dette, og spørsmålet er sikkert stilt mange ganger før.
Har satt 2 batcher til gjæring, pale ale og weissbier, og skal nå til helga tappes på flaske.
Leser at en skal lage en sukkerlake å helle dette i et nytt gjæringskarr og blande inn ølet uten å få med seg så mye sedimenter. Skal dette bare røres forsiktig rundt for så og tappe det på flaske, eller skal det stå litt før jeg tapper. Skal jeg bruke noe spesialsukker til dette, eller skal en bruke helt vanlig farin som en kjøper på butikken? Hvor mye sukker anbefaler dere meg å bruke på pale ale og weissbier?
Har satt 2 batcher til gjæring, pale ale og weissbier, og skal nå til helga tappes på flaske.
Leser at en skal lage en sukkerlake å helle dette i et nytt gjæringskarr og blande inn ølet uten å få med seg så mye sedimenter. Skal dette bare røres forsiktig rundt for så og tappe det på flaske, eller skal det stå litt før jeg tapper. Skal jeg bruke noe spesialsukker til dette, eller skal en bruke helt vanlig farin som en kjøper på butikken? Hvor mye sukker anbefaler dere meg å bruke på pale ale og weissbier?