I morgen skal jeg brygge en tripel :spinsmile: og har lyst til å bruke kardemomme. Nå har jeg sett i flere oppskrifter at det tilsettes kardemom i veldig små mengder; 0.5 stk eller 1 stk.
Skal sikkert knuses lett også som fersk koriander.
Her noen brukt kardemomme, i hvilken mengder, og hva var resultatet?
tripel mai Style: tripel (koriander 5 gr, kardemomme ?) Brewer: lora
Statistics
Volume: 21 liters
OG: 1076
FG:
Alcohol: 8.7 % by vol.
Colour: 8 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 38 IBU
BU/GU: 0.5
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 5200 grammes
farin (light) 1000 grammes
Flaked Oats 100 grammes
Munich Malt 15 EBC 200 grammes
Mash schedule: 65 degrees for 90 minutes
Hops
Styrian Golding 5.2% alpha 50 grammes 60 minutes
Saaz 3.8% alpha 20 grammes 60 minutes
Saaz 3.8% alpha 20 grammes 30 minutes
Fermentation
Yeast: WLP500 Trappist Ale
Comments:
slurry
Skal sikkert knuses lett også som fersk koriander.
Her noen brukt kardemomme, i hvilken mengder, og hva var resultatet?
tripel mai Style: tripel (koriander 5 gr, kardemomme ?) Brewer: lora
Statistics
Volume: 21 liters
OG: 1076
FG:
Alcohol: 8.7 % by vol.
Colour: 8 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 38 IBU
BU/GU: 0.5
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 5200 grammes
farin (light) 1000 grammes
Flaked Oats 100 grammes
Munich Malt 15 EBC 200 grammes
Mash schedule: 65 degrees for 90 minutes
Hops
Styrian Golding 5.2% alpha 50 grammes 60 minutes
Saaz 3.8% alpha 20 grammes 60 minutes
Saaz 3.8% alpha 20 grammes 30 minutes
Fermentation
Yeast: WLP500 Trappist Ale
Comments:
slurry