Hjelp med Amber Jule Ale

Fredrik BeKo Beer

Norbrygg-medlem
Hei folkens.

Trenger litt hjelp med min jul ale oppskrift.
Jeg har laget oppskriften på basis av min Aber ale som jeg har laget før og er meget fornøyd med.
Det jeg har forandret på er at jeg har lagt til Candi sugar byttet ut humla til amarillo.
Har også lagt til krydderet for jule smakens skyld.

Det jeg lurer mest på er humle profilen, blir den for bitter og passer den til jule ale ?
Jeg brukte US-05 når jeg laget den som vanlig Amber , er veldig usikker på vilken gjær jeg skal bruke for og få jule smaken på alen ?
Tenker også at det kan bli litt mye krydder , noen tanker her ?
Har også tenkt at det hadde vært godt med 70% sjokolade i denne ale???

På forhånd takk for hjelpen.

Amber Jule Ale

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 19.0
Total Grain (kg): 5.478
Total Hops (g): 64.00
Original Gravity (OG): 1.062 (°P): 15.2
Final Gravity (FG): 1.015 (°P): 3.8
Alcohol by Volume (ABV): 6.18 %
Colour (SRM): 17.4 (EBC): 34.2
Bitterness (IBU): 28.0 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
4.163 kg Pale Malt (76%)
0.767 kg Caramunich I (14%)
0.329 kg Munich I (6%)
0.164 kg Candi Sugar, Amber (3%)
0.055 kg Chocolate (1%)

Hop Bill
----------------
10.0 g Amarillo Pellet (8.6% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
27.0 g Amarillo Pellet (8.6% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1.4 g/L)
27.0 g Amarillo Pellet (8.6% Alpha) @ 2 Minutes (Boil) (1.4 g/L)
Misc Bill
----------------
5.0 g Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil)
5.0 g Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)
2.0 g Chamomile @ 1 Minutes (Boil)
5.0 g Corriander Seed @ 1 Minutes (Boil)
15.0 g Orange Peel @ 1 Minutes (Boil)
2.0 g Star Anise @ 1 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp