Vurderer å bruke en gammel fryser som keezer og har brukt en del tid den siste tiden på å sette meg inn og forsøke å forstå diverse prinsipper. Har lest så mye forskjellige "tips", anbefalinger og "triks" for oppsett av både co2-linje og øl-linje, karbonering av fatene o.l at jeg blir helt matt. Har lest maasse tråder i forumet om emnet, men jeg føler likevel jeg trenger en egen tråd for å få avklart noen spørsmål.
Tanken er å koble til fryseren til en ink-bird for kontroll av temperatur. Videre ønsker jeg å føre ølet fra fryseren én etasje opp, hvor tappekraner kobles opp. Det blir vel cirka 3 meter rett opp. Koblinger ønsker jeg skal være av John Guest.
1: Tappekraner med eller uten flow-control? Har jeg misforstått når jeg tenker at flow-control vil være mer nyttig på korte rør-strekk mellom fat/tappekran?
2: Dimensjon på øl-linjen, spesielt ut fra fatet til tappekranene. Siden strekket blir på cirka 3 meter rett opp har jeg lest litt forskjellig om hva som anbefales. 3/8" eller 3/16"?
3: Sikkerhet ved bruk av ink-bird for kontroll av termostat i fryser; Er det noe som jeg bør være ekstra varsom på? Er klar over kondens-utfordringene med å benytte en fryser og det har jeg en plan på.
Samtidig håper jeg noen kan se over kjapt bildene under for co2-linje og øl-linje for å dobbeltsjekke at jeg har fått med meg alt som kreves.
Tanken er å koble til fryseren til en ink-bird for kontroll av temperatur. Videre ønsker jeg å føre ølet fra fryseren én etasje opp, hvor tappekraner kobles opp. Det blir vel cirka 3 meter rett opp. Koblinger ønsker jeg skal være av John Guest.
1: Tappekraner med eller uten flow-control? Har jeg misforstått når jeg tenker at flow-control vil være mer nyttig på korte rør-strekk mellom fat/tappekran?
2: Dimensjon på øl-linjen, spesielt ut fra fatet til tappekranene. Siden strekket blir på cirka 3 meter rett opp har jeg lest litt forskjellig om hva som anbefales. 3/8" eller 3/16"?
3: Sikkerhet ved bruk av ink-bird for kontroll av termostat i fryser; Er det noe som jeg bør være ekstra varsom på? Er klar over kondens-utfordringene med å benytte en fryser og det har jeg en plan på.
Samtidig håper jeg noen kan se over kjapt bildene under for co2-linje og øl-linje for å dobbeltsjekke at jeg har fått med meg alt som kreves.