Stein Norem Wisted
Norbrygg-medlem
Smakte nettopp denne og den falt i smak. Er det noen som har oppskriften på den ? Jeg har funnet ut at Steam beer vel skal ha ca. 90% pale malt og 10% crystal, kun Northern Brewer humle til ca. IBU 30, men hvilken gjær bruker Kinn ? San Francisco lager eller London ale, og hvilken gjæringstemperatur ?
---
Sendte en mail til Espen Lothe på Kinn, og fikk oppskriften :
OG 11,6 P
FG 3 P
4,7% alkohol
32 IBU
95% Maris Otter Pale Ale Malt
5% Crystal 150 EBC
Mesking ved 66 grader C
90 min koking
Bitterhumle: Northern Brewer
1,25 g/l Northern Brewer ved kokeslutt og trekke 15 min
Wyeast 1318 London Ale III ved 18 grader C
Denne skal prøves.
---
Sendte en mail til Espen Lothe på Kinn, og fikk oppskriften :
OG 11,6 P
FG 3 P
4,7% alkohol
32 IBU
95% Maris Otter Pale Ale Malt
5% Crystal 150 EBC
Mesking ved 66 grader C
90 min koking
Bitterhumle: Northern Brewer
1,25 g/l Northern Brewer ved kokeslutt og trekke 15 min
Wyeast 1318 London Ale III ved 18 grader C
Denne skal prøves.