1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kinn Gull

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Roadrune, 14 Jan 2020 kl 15:04.

  1. Roadrune

    Roadrune
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er det noen som har oppskrift på Kinn Gull som en nybegynner kan forstå?

    Takk :)
     
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Neppe noe veldig vanskelig. Det har en OG på 1.042, og 25 IBU. Gjetting: 45% pilsnermalt, 40% pale malt, 10% lyst münchenermalt og 5% av et karamellmalt med 30-35 EBC. Magnum som bitterhumle @ 60, og så kanskje 15 gr Saaz @ 15 og - for å være litt dristig - 15 gr Saphir i WP. (Stopp nedkjølinga når du er kommet til 70 grader, og vent et kvarter før du fortsetter kjølinga. Rør litt innimellom.) Saphir skal kunne gi litt morsomme hint av sitrus og tangerin; derfor ideen om å tilsette den i wp. (Jeg har ikke smakt dette ølet, så jeg veit ikke om noe sånt er merkbart.)

    Blonde ale skal egentlig ikke ha noe utpreget preg av humla, så ikke bruk mye. Jeg ville mesket en time på 66-67 grader, og gjæret på 18 grader med US-05 (som Kinn bruker, også).
     
    Aruzaa og Steinar Huneide liker dette.
  3. Roadrune

    Roadrune
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Innholdet står forsåvidt på nettsiden til Kinn så jeg etter jeg lagde denne tråden, spørsmålet er vel mengder og tider:


    Malt: Pale Ale, Pilsen, Munich og Cara malt

    Humle: Magnum, Saaz og Saphir

    Gjær: Safale US-05
     
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Ja:).

    Øltypen er "American Blonde Ale": http://www.bjcp.org/style/2015/18/18A/blonde-ale/

    Så da er det bare å legge sammen Kinn og BJCP;).
     

Del denne siden