Kinn Gull

Er det noen som har oppskrift på Kinn Gull som en nybegynner kan forstå?

Takk :)

Neppe noe veldig vanskelig. Det har en OG på 1.042, og 25 IBU. Gjetting: 45% pilsnermalt, 40% pale malt, 10% lyst münchenermalt og 5% av et karamellmalt med 30-35 EBC. Magnum som bitterhumle @ 60, og så kanskje 15 gr Saaz @ 15 og - for å være litt dristig - 15 gr Saphir i WP. (Stopp nedkjølinga når du er kommet til 70 grader, og vent et kvarter før du fortsetter kjølinga. Rør litt innimellom.) Saphir skal kunne gi litt morsomme hint av sitrus og tangerin; derfor ideen om å tilsette den i wp. (Jeg har ikke smakt dette ølet, så jeg veit ikke om noe sånt er merkbart.)

Blonde ale skal egentlig ikke ha noe utpreget preg av humla, så ikke bruk mye. Jeg ville mesket en time på 66-67 grader, og gjæret på 18 grader med US-05 (som Kinn bruker, også).
 
Innholdet står forsåvidt på nettsiden til Kinn så jeg etter jeg lagde denne tråden, spørsmålet er vel mengder og tider:


Malt: Pale Ale, Pilsen, Munich og Cara malt

Humle: Magnum, Saaz og Saphir

Gjær: Safale US-05
 
Tilbake
Topp