Leif RBE
Norbrygg-medlem
Hei!
Jeg sliter litt med at vørteren min blir ganske tåkete. Ølet smaker helt suverent men etter kok er vørteren min altså som regel ganske cloudy. Den er hel klar når mesken er ferdig men ikke etter kok. Så lurer jeg på 2 ting. Kan det være fordi jeg slurer enormet med sparging? Idag kjører jeg bare på med varmt vann fra springen og ikke tar jeg meg god tid til det heller. Kan feil temp her gi reaksjoner som fremkaller tåke ? (se bortifra at det er sånn passe lurvete med vvbeholder vann, det skal jo kokes i en time)
Så er jeg også ganske utolmodig med å tappe etter kjøling. Bruker spiralkjøler mens speidelpumpe kjører. venter i maks 10 min og så tapper jeg.
Om det får stått til lagring en god nok stund blir jo det meste klart men skulle likt å hatt et klarere utgangspunkt.
Jeg sliter litt med at vørteren min blir ganske tåkete. Ølet smaker helt suverent men etter kok er vørteren min altså som regel ganske cloudy. Den er hel klar når mesken er ferdig men ikke etter kok. Så lurer jeg på 2 ting. Kan det være fordi jeg slurer enormet med sparging? Idag kjører jeg bare på med varmt vann fra springen og ikke tar jeg meg god tid til det heller. Kan feil temp her gi reaksjoner som fremkaller tåke ? (se bortifra at det er sånn passe lurvete med vvbeholder vann, det skal jo kokes i en time)
Så er jeg også ganske utolmodig med å tappe etter kjøling. Bruker spiralkjøler mens speidelpumpe kjører. venter i maks 10 min og så tapper jeg.
Om det får stått til lagring en god nok stund blir jo det meste klart men skulle likt å hatt et klarere utgangspunkt.