Det er bred enighet om at øl basert på pilsnermalt bør kokes i 90 minutter for å unngå for mye DMS. Likevel er det veldig mange oppskrifter på weissbier som bruker 50% pilsnermalt og har oppgitt 60 minutter koketid. Er det slik at med kun 50% pilsnermalt så holder det å koke i 60 minutter, eller bør man koke i 90 selv om oppskriften sier 60?
I følge HomeBrewTalk.com sin wiki er halveringstiden til DMS ved kok 40 minutter. Da er det jo nærliggende å konkludere med at man med omtrent halvparten så mye pilsnermalt som mange andre pilsnermaltbaserte øl allerede er kvitt halvparten av "ekstra" SMM, og man dermed fra et DMS-perspektiv kan kutte en halveringstid koking. Og man er da nede på rundt 60 minutter.
Hva sier de med mer erfaring og kunnskap? Hvor lang koketid bør man sikte på med en weissbier med 50% pilsnermalt?
I følge HomeBrewTalk.com sin wiki er halveringstiden til DMS ved kok 40 minutter. Da er det jo nærliggende å konkludere med at man med omtrent halvparten så mye pilsnermalt som mange andre pilsnermaltbaserte øl allerede er kvitt halvparten av "ekstra" SMM, og man dermed fra et DMS-perspektiv kan kutte en halveringstid koking. Og man er da nede på rundt 60 minutter.
Hva sier de med mer erfaring og kunnskap? Hvor lang koketid bør man sikte på med en weissbier med 50% pilsnermalt?