Hva vil effekten være om jeg under kokingen faktisk ikke lar temperaturen komme helt opp til 100grader? Altså mer "trekking" og ikke direkte koking.
Bakgrunnen er en plan om brygge en så lys pils som mulig. Satser på ekstra lys pilsnermalt og ris som gir meg et lyst utgangspunkt. Har brygget med eksta lys malt før og da ble mesken nærmest blank bare med et hint av farge. Men etter koking satt jeg igjen med den mer vanlige gyldne / gule fargen.
Om jeg for eksempel holder meg til ca 90 grader, hvilke effekt vil dette ha? Vil jeg fremdeles få has på proteiner og dampet bort DMS?
Bakgrunnen er en plan om brygge en så lys pils som mulig. Satser på ekstra lys pilsnermalt og ris som gir meg et lyst utgangspunkt. Har brygget med eksta lys malt før og da ble mesken nærmest blank bare med et hint av farge. Men etter koking satt jeg igjen med den mer vanlige gyldne / gule fargen.
Om jeg for eksempel holder meg til ca 90 grader, hvilke effekt vil dette ha? Vil jeg fremdeles få has på proteiner og dampet bort DMS?