"Koking", men ikke på 100 grader

Hva vil effekten være om jeg under kokingen faktisk ikke lar temperaturen komme helt opp til 100grader? Altså mer "trekking" og ikke direkte koking.

Bakgrunnen er en plan om brygge en så lys pils som mulig. Satser på ekstra lys pilsnermalt og ris som gir meg et lyst utgangspunkt. Har brygget med eksta lys malt før og da ble mesken nærmest blank bare med et hint av farge. Men etter koking satt jeg igjen med den mer vanlige gyldne / gule fargen.

Om jeg for eksempel holder meg til ca 90 grader, hvilke effekt vil dette ha? Vil jeg fremdeles få has på proteiner og dampet bort DMS?
 
Du vil få dårlige humle utnyttelse, og jeg tviler også på om du vil få fjernet nok DMS
Karamellisering under kok er overdrevet
 
Jeg hadde et brygg i Grainfatherene min i påsken.
Akkurat begynt kok, og så gikk strømmen i hele nabolaget.
Den var borte i 1 time og 15 minutter. Likevel dampet det av ca 2 til 2,5 liter i strømstansen.
 
Morsom ide. I motsetning til hva jeg er blitt fortalt har jeg med hell lagret bort DMS. Jeg har fått mye DMS med råøl og 15min kok. Men tre-fire måneder på flaske og så er det borte.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp