Hei
Har nettopp gjennomført mitt første forsøk på ølbrygging med en Speidel 20l med integrert kjølekappe.
Spørsmål:
1. Hvordan utfører man whirepool før koking starter? Holder det at man rører rundt et par ganger,
2. Kjøling tok 3timer før den var nede på 26 grader, målte med et separat termometer og fikk 16 grader. Er det vanlig at det er feil på temp til Speidel?
3. Må man vente til det er 20 grader før man tapper over på gjæringskar? Så i en oppskrift at det skulle tappes på 25 så er litt forvirret!
På forhånd takk for svar!
Mvh Richard
Har nettopp gjennomført mitt første forsøk på ølbrygging med en Speidel 20l med integrert kjølekappe.
Spørsmål:
1. Hvordan utfører man whirepool før koking starter? Holder det at man rører rundt et par ganger,
2. Kjøling tok 3timer før den var nede på 26 grader, målte med et separat termometer og fikk 16 grader. Er det vanlig at det er feil på temp til Speidel?
3. Må man vente til det er 20 grader før man tapper over på gjæringskar? Så i en oppskrift at det skulle tappes på 25 så er litt forvirret!
På forhånd takk for svar!
Mvh Richard