Kombucha scoby kultur?

Noen som har kombucha scoby kultur som vil dele? Tenker å teste ut noen oppskrifter fra Mary Izetts fantastiske bok "Speed Brewing". Jeg bor på Lillehammer, men reiser innover til Oslo i ny og ne.
 
F.eks. er de alle hellig overbevist om at pellicle/biofilm er en egen type gjær "Kham gjær". At dette kan oppstå på mange forskjellige gjær og bakterier blir ignorert. I tillegg er de også jevnt over overbevist om at ingenting farlig kan skje med dem så lenge det er naturlig. Alt som er naturlig er sunt. Så de ørner rundt i skogen og plukker alt mulig rart og lar det gjære og så forer de ungene sine med det (!). Risiko for ecoli, bottolisme og annet blir jevnt over ignorert. Himalyasalt er supert (veldig høye konsentrasjoner av fluor er "naturlig") fordi det er uraffinert. Og gjæren får fnatt hvis den kommer i kontakt med plastikk. De dundrer på med sinnsykt høye doser salt og er bekymret for at saltet er tilsatt antiklumpemiddel (enkelte hjemmebryggere har også slike tendenser, bekymret for plastikk-lekkasjer men ignorerer etanolet).

Flere der inne anbefaler gjæret mat til behandling av kreft og andre alvorlige sykdommer. Og jo mer eddiksyre jo bedre (blæh!).

Mulig jeg spisser det litt nå. :)
 
Mathallen her i byen har Kombucha-flasker til salgs og det ligger en scoby i bunnen der. Kanskje den kan brukes til å lage ny kombucha? Mon tro om du har tilsvarende butikk der du bor?
 
Tilbake
Topp