Jeg har funnet en oppskrift på Duvel som jeg prøver å perfeksjonere.
Sist jeg prøvde meg på en Belgisk Blond ble den veldig tam/flat, mest sannsynlig siden jeg kjølte ned vørteren i en uke før jeg flasket? FG var også for høy.
Se spørsmål i rødt i oppskriften. Noen som kan gi meg tips før jeg setter igang?
OG: 1.071
FG: 1.007
Alkohol: ca. 8,4%
Farve (beregnet): 11,8 EBC
Beregnet bitter: ca 35 IBU
Sluttvolum: ca. 40 l
Malt & sukker
11000g BelgianPilesn Malt 3,5 EBC
2200g Clear Cane sugar/sirup 15 MIN
Meskeskjema
55°C, 20 min.
63°C, 60min
75°C, 15min 10L Skyllevann
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Humle
120g Styrian Goldings 5,4% / Bobek 60min
60g Saaz 2,9% 30min
Gjær
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale
3. stk med gjærstarter.
Krydder og andre tilsetninger:
Whirlflock 2,5 tablett 15min
Gjæringstemperatur og -tid
-Gjæring/primærgjæring start på 18°C stiger til 27°C på 5 dager
-27°C grader i 2 uker (Burde jeg tilsette mer sukker her for å oppnå en FG på 1.007)
-Stikke om til sekundær
-1°C i 3 uker(Burde jeg tilsette litt gjær før jeg flasker, (hvor mye) så det blit nok co2? Etter 3 uker med 1°C er det vel lite gjær i omløp?)
-Lagring på flaske 60 dager ved ca 21°C
Øvrig informasjon
CO2: 6g sukker pr liter ØL
Sist jeg prøvde meg på en Belgisk Blond ble den veldig tam/flat, mest sannsynlig siden jeg kjølte ned vørteren i en uke før jeg flasket? FG var også for høy.
Se spørsmål i rødt i oppskriften. Noen som kan gi meg tips før jeg setter igang?
OG: 1.071
FG: 1.007
Alkohol: ca. 8,4%
Farve (beregnet): 11,8 EBC
Beregnet bitter: ca 35 IBU
Sluttvolum: ca. 40 l
Malt & sukker
11000g BelgianPilesn Malt 3,5 EBC
2200g Clear Cane sugar/sirup 15 MIN
Meskeskjema
55°C, 20 min.
63°C, 60min
75°C, 15min 10L Skyllevann
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Humle
120g Styrian Goldings 5,4% / Bobek 60min
60g Saaz 2,9% 30min
Gjær
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale
3. stk med gjærstarter.
Krydder og andre tilsetninger:
Whirlflock 2,5 tablett 15min
Gjæringstemperatur og -tid
-Gjæring/primærgjæring start på 18°C stiger til 27°C på 5 dager
-27°C grader i 2 uker (Burde jeg tilsette mer sukker her for å oppnå en FG på 1.007)
-Stikke om til sekundær
-1°C i 3 uker(Burde jeg tilsette litt gjær før jeg flasker, (hvor mye) så det blit nok co2? Etter 3 uker med 1°C er det vel lite gjær i omløp?)
-Lagring på flaske 60 dager ved ca 21°C
Øvrig informasjon
CO2: 6g sukker pr liter ØL
Sist redigert: