Skylling er det vi gjør for å få mest mulig av sukkerstoffene ut fra mesken.
Man kan bruke ulike teknikker.
Den enkleste formen for skylling er å ikke gjøre det i det hele tatt - NoSparge.
Når meskingen er ferdig gjør man forlauf (sirkulerer vørteren til den blir klar) og så tapper man bare av vørteren til kokekjelen.
Denne teknikken gjør at det blir en del sukkerstoffer igjen i mesken, noe man må ta hensyn til i oppskriften.
Så har man Partiskylling - BatchSparge.
Da gjør man først som på NoSparge.
Når man har tappet av en gang, den første batchen/partiet, tilsetter man skyllevann, rører godt i mesken.
Så gjør man forlauf på nytt, og så tapper man av.
Denne teknikken er enkel, gir god effektivitet og begrenser faren for å få for høy pH i mesken ved skylling, som kan føre til at tanniner trekkes ut av malten.
Man kan gjenta dette flere ganger, men man øker sjansen for å få få høy pH i mesken dersom man gjentar det for mange ganger. Det er også begrenset hvor mye det har for seg å skylle mer enn to parti.
Kontinuerlig skylling - FlySparge er en teknikk der man tapper av vørter til kokekjelen samtidig som man hele tiden tilsetter skyllevann, gjerne like fort som man tapper av.
Her må man tappe av veldig sakte eller så danner det seg kanaler i mesken som skyllevannet renner gjennom og mye sukkerstoffer blir liggende igjen i mesken.
Her må man også følge med på pH slik at den ikke blir høy med fare for uttrekk av tanniner. Å senke pH på skyllevannet med syre kan være en fordel for å sikre at pH ikke blir for høy.
Bryggemaskiner med maltrør som heves.
Er litt usikker på hva man skal kalle denne teknikken.
Her hever man maltrøret og så heller man skyllevannet på toppen.
Noen hever maltrøret helt helt opp med en gang og så helles vann over - ligner kanskje litt på Partiskylling?
Andre hever maltrøret litt og litt og heller på vann hele tiden - Kontinuerlig skylling?
Flere teknikker finnes nok og noen bruker sikkert teknikker som ligger litt i mellom.
Alt dette kalles for skylling, men de ulike teknikkene har forskjellige navn.