Eg skal for første gong ha i dry malt i eit brygg for å få opp OG. Koker eg det opp for seg sjølv og blandar i før kok/etter kok, eller har eg det i mesken?
Eg tippar at eg kokar det opp og har i koken for å koke bort vatn. Er det rett?
Du koker det jo opp og blander det i selve koken. Bare ikke dumpe alt oppi på et halvt sekund, da kan det legge seg på bunn og svi seg, bare hell det pent oppi.
Du koker det jo opp og blander det i selve koken. Bare ikke dumpe alt oppi på et halvt sekund, da kan det legge seg på bunn og svi seg, bare hell det pent oppi.
Jeg kan skrive under på at den faren er reell. Jeg klarte å gjøre det der en gang tidlig i karrieren, og det var nummeret like før umulig å få vekk det fastbrente sukkeret.
Jeg pleier bruke et stort dørslag/sil som jeg hekter på kanten av kjelen så det er kokende vørter i dørslaget. Da er det bare å helle oppi og evt etterfylle etterhvert som det løser seg opp og synker ned.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.