Korleis bruke tørr maltekstrakt

SSS

 
Eg skal for første gong ha i dry malt i eit brygg for å få opp OG. Koker eg det opp for seg sjølv og blandar i før kok/etter kok, eller har eg det i mesken?

Eg tippar at eg kokar det opp og har i koken for å koke bort vatn. Er det rett?
 
Altså utan å gje det eit eige oppkok?
Det gjev jo forsåvidt meining, og då vert det mindre vatn å koke bort også
 
Du koker det jo opp og blander det i selve koken. Bare ikke dumpe alt oppi på et halvt sekund, da kan det legge seg på bunn og svi seg, bare hell det pent oppi.
 
Du koker det jo opp og blander det i selve koken. Bare ikke dumpe alt oppi på et halvt sekund, da kan det legge seg på bunn og svi seg, bare hell det pent oppi.

Jeg kan skrive under på at den faren er reell. Jeg klarte å gjøre det der en gang tidlig i karrieren, og det var nummeret like før umulig å få vekk det fastbrente sukkeret.
 
Jeg pleier bruke et stort dørslag/sil som jeg hekter på kanten av kjelen så det er kokende vørter i dørslaget. Da er det bare å helle oppi og evt etterfylle etterhvert som det løser seg opp og synker ned.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 
Tilbake
Topp