I går satt jeg en ny øl, som står i romtemperatur (18-19 grader).
Oppskriften var slik:
6 liter vørter, laget dagen før, målt til OG 1,062.
1300 gram tørrmalt ekstrakt
35 gram simcoe 12,9% på 15 min
52 gram simcoe 12,9% på 0 min.
Batch size: 14 liter.
Gjær: 1 pakke US 05
OG totalt skulle ifølge beercalc gi meg 1,062, jeg målte det til 1,071. Dobbeltsjekket flere ganger.
I tillegg til å bomme på OG, som da gir høyere krav til gjær, så var jeg tom for alu-folie, derfor valgte jeg å pitche gjæren tørr, uten å rehydrere den.
Jeg pitchet på 16-17 grader, og med tanke på at jeg har såpass høy OG+ lav temperatur, så burde gjæren absolutt vært rehydrert.
Det jeg lurer på: Skal jeg la det stå til, eller skal jeg pitche en halv pakke US 05 i dag,(satt det i går), rehydrert? for å gi batchen gode arbeidsvilkår..
Den var ikke startet i dag morges, som den vanligvis er etter 8-12 timer, så det aner meg at jeg har gitt gjæren en oppoverbakke her..
Oppskriften var slik:
6 liter vørter, laget dagen før, målt til OG 1,062.
1300 gram tørrmalt ekstrakt
35 gram simcoe 12,9% på 15 min
52 gram simcoe 12,9% på 0 min.
Batch size: 14 liter.
Gjær: 1 pakke US 05
OG totalt skulle ifølge beercalc gi meg 1,062, jeg målte det til 1,071. Dobbeltsjekket flere ganger.
I tillegg til å bomme på OG, som da gir høyere krav til gjær, så var jeg tom for alu-folie, derfor valgte jeg å pitche gjæren tørr, uten å rehydrere den.
Jeg pitchet på 16-17 grader, og med tanke på at jeg har såpass høy OG+ lav temperatur, så burde gjæren absolutt vært rehydrert.
Det jeg lurer på: Skal jeg la det stå til, eller skal jeg pitche en halv pakke US 05 i dag,(satt det i går), rehydrert? for å gi batchen gode arbeidsvilkår..
Den var ikke startet i dag morges, som den vanligvis er etter 8-12 timer, så det aner meg at jeg har gitt gjæren en oppoverbakke her..