Finn Berger
Moderator
Hørte gjennom en gammel beersmith-podcast med Charlie Bamforth om diacetyl. Der snakka han bl.a. om kräusening mot slutten av gjæringa som en effektiv måte å rydde skikkelig opp på. Samtidig begynte jeg å bli litt bekymra for treig aktivitet i en pilsdunk hvor jeg har eksperimentert med å gjære Cal Common-gjær på 12 grader. Så jeg tok en solid porsjon med gjær fra et brygg jeg tappa opp for et par dager siden, ga den en liter vørter og kjørte en Shaken Not Stirred. Den tok av som et skudd, og jeg heiv den oppi etter to-tre timer. Da hadde jeg satt ølet opp på 16 grader, og SG var 1.023.
Så nå sitter jeg og venter spent - og håper at jeg skal få både god utgjæring og et reint og fint øl. (1.023-prøven smakte helt fint, så det var ikke noe galt med ølet så langt, trur jeg.)
Så nå sitter jeg og venter spent - og håper at jeg skal få både god utgjæring og et reint og fint øl. (1.023-prøven smakte helt fint, så det var ikke noe galt med ølet så langt, trur jeg.)