Kraftig pils - eller "gulløl"?

Jeg brygget i går en kraftig pils (OG 57, IBU 27) som jeg gleder meg till å smake på. Men hva skal en kalle et så kraftig øl? Det ender vel opp på drøyt 6 prosent, og er jo litt utenfor normene for en pils. Det tilsvarer vel heller gulløl, som flere av de norske bryggeriene lager for salg på Pol og taxfree (og som er meget godt!).  Eller kanskje en maibokk?
 
Den er ikke bitter nok til en Urtyp Pilsner, tror jeg, men den kommer nok i nærheten av å være en Export kanskje?
 
Til en maibokk trenger man vel litt mer sødme også, av andre malttyper enn bare pilsnermalt? Mens Export har lite 'ekstra' i forhold til en pilsner. Uansett, det er ganske store regionale og nasjonale forskjeller når det kommer an på hva man kaller en spade for :p.
 
Jeg oppdaget nettopp at jeg oppgav feil IBU, som er på 37, ikke 27. OG er fortsatt 57. Da ligger den over grenseverdien for Export både på OG og IBU.
 
Tilbake
Topp