Heisann,
Tenkte lage en juleale som det stod oppskrift på i boka "Håndbok i ølbrygging". Det er oppskriften "Den blinde hønes juleale" som skal til pers.
Uansett lurer jeg på hvordan man gjør det med krydderet? Står at man koker en tea av kryddrene i ett par desiliter vann og tilsettes etter smak. Bør ikke kokes mer enn ett kvarter for å unngå bittersmaker.
Hvordan gjøres dette i praksis? Koker man opp vann og har i krydder, for så å sile av vannet det blir av dette og tilsetter den kokende vørteren når det er mindre enn 15 min igjen?
Tenkte lage en juleale som det stod oppskrift på i boka "Håndbok i ølbrygging". Det er oppskriften "Den blinde hønes juleale" som skal til pers.
Uansett lurer jeg på hvordan man gjør det med krydderet? Står at man koker en tea av kryddrene i ett par desiliter vann og tilsettes etter smak. Bør ikke kokes mer enn ett kvarter for å unngå bittersmaker.
Hvordan gjøres dette i praksis? Koker man opp vann og har i krydder, for så å sile av vannet det blir av dette og tilsetter den kokende vørteren når det er mindre enn 15 min igjen?