Kunne trengt litt hjelp til oppskrifter for restebrygg

Simen HG

Norbrygg-medlem
Hei,

Har fått litt rester av spesialmalt etter et par aktive bryggehelger og lurer på om det er noen vennlige sjeler som kunne være så snille å hjelpe meg med oppskrifter så jeg kunne få brukt det opp, det er ferdig knust og usikker på hvor lenge de holder seg.
Har lett høyt og lavt etter noe som kanskje kan passe men har nok søkt på feil ord. :attevar:

Har ca
300g biscuit malt
500g dark crystal
850g Pale chocolate
300g crystal malt
950g carafa special III

Regner med det holder til opp til flere mørke øl og kanskje en ASIBA/Dunkelweizen.
Har 5 øl som står og gjærer og har planer om å prøve å gjenbruke gjær fra noen av disse.
En wit på WLP400
En IPA på WLP001
En American Amber på WLP007
En Mild på safale 04
En bitter på WLP002

Brygger batcher på ca 25 liter om gangen.

På forhånd takk :)
 
Da har jeg funnet og etter værste evne modifisert 2 oppskrifter og håper på en tilbakemelding eller to :)
Et stykk stout:

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 33.03 l
Post Boil Volume: 28.08 l
Batch Size (fermenter): 25.00 l  
Bottling Volume: 23.00 l
Estimated OG: 1.066 SG
Estimated Color: 76.5 EBC
Estimated IBU: 42.9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 75.6 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU        
6.00 kg               Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)  Grain         1        80.0 %        
0.60 kg               Oats, Flaked (2.0 EBC)                   Grain         2        8.0 %        
0.30 kg               Carafa Special III (Weyermann) (1500.0 E Grain         3        4.0 %        
0.30 kg               Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC)   Grain         4        4.0 %        
0.30 kg               Pale Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (60 Grain         5        4.0 %        
55.00 g               Cascade [8.60 %] - Boil 60.0 min         Hop           6        42.9 IBUs    
35.00 g               Cascade [5.50 %] - Boil 0.0 min          Hop           7        0.0 IBUs      
1.0 pkg               English Ale (White Labs #WLP002) [35.49  Yeast         8        -            
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body
Total Grain Weight: 7.50 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time    
Mash In           Add 19.56 l of water at 73.1 C          66.7 C        60 min        
Mash Out          Add 10.95 l of water at 93.7 C          75.6 C        10 min        
Sparge: Fly sparge with 10.03 l water at 75.6 C

Og et stykk brown ale:
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 33.03 l
Post Boil Volume: 28.08 l
Batch Size (fermenter): 25.00 l  
Bottling Volume: 23.00 l
Estimated OG: 1.048 SG
Estimated Color: 28.5 EBC
Estimated IBU: 30.0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 75.6 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU        
5.00 kg               Maris Otter (5.9 EBC)                    Grain         1        88.4 %        
0.30 kg               Caramel/Crystal Malt - 60L (118.2 EBC)   Grain         2        5.3 %        
0.20 kg               Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC)   Grain         3        3.5 %        
0.15 kg               Pale Chocolate (403.9 EBC)               Grain         4        2.7 %        
32.20 g               Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 60.0 mi Hop           5        17.9 IBUs    
32.20 g               Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 20.0 mi Hop           6        10.9 IBUs    
10.73 g               Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 5.0 min Hop           7        1.2 IBUs      
1.0 pkg               Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast         8        -            
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body
Total Grain Weight: 5.65 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time    
Mash In           Add 14.75 l of water at 73.1 C          66.7 C        60 min        
Mash Out          Add 8.26 l of water at 93.7 C           75.6 C        10 min        
Sparge: Fly sparge with 15.69 l water at 75.6 C

På forhånd takk for tilbakemeldinger :)
 
Den nederste oppskrigten så snadder ut. Kan sikkert sloppe oppi litt Carafa spesial III for å bruke litt av den også. Da får du fon farge uten for mye røstighet.
jeg er ikk personlig så veldig glad i mørkt øl med mye amerikansk humle så Styrian goldings blir nok snadder. Men med en OG på 1,048sg kan det muligens være fint å bruke WLP002 da jeg liker karakteren til denne gjæra. Om så bør du nok senke meske tempen et par grader tol +/- 64 grader. Men du kjenner nok systemet ditt så det ikke blir for tynt.

Sikter du deg inn på ca 40-50 eller deromkring så kan du kalle det en porter.
 
OK,takk for svar :)
Ble forsåvidt willamette i brown alen. Men da kjører jeg på med den og kanskje en dæsj carafa special III

Angående stouten så så jeg på http://www.ratebeer.com/beer/rogue-shakespeare-oatmeal-stout/1087/ og så den kun brukte cascade (maltprofilen stemmer ikke i det hele tatt, men det er jo en annen sak), noe som passet bra da jeg har igjen akkurat nok cascade til noe tilsvarende. Men jeg burde fjerne litt Pale malt og lage porter av den i stedet?
Temperaturen ser jeg er litt høy ja, men det er jo greit å fikse.
 
Tilbake
Topp