Kveik og karbonering

Hei, satt en dunk med kveik tidligere i uka. Ser ut som den er ferdig. Bobler ikke i gjærlåsen med mindre jeg fiker til den. Hvor lenge bør man la gjæren "rydde opp" før man flasker et slikt brygg?
 
Smak på SG prøven, er det godt så kan du tappe. Men, jeg ville i det minste ha tatt to målinger, en på morgen og en på kveld for å se at ølet er stabilt. Aldri utelukk lekkasje i pakning til gjærlås eller lokk på bøtta.
 
Smak på SG prøven, er det godt så kan du tappe. Men, jeg ville i det minste ha tatt to målinger, en på morgen og en på kveld for å se at ølet er stabilt. Aldri utelukk lekkasje i pakning til gjærlås eller lokk på bøtta.
Smaker som det skal. Det er en del bunnfall i bøtta, så bør vel bruke hevert i stedet for krana.. Eller bare tappe ut bunnfallet før det går i flasker. 3-4 cm vil jeg tippe. Første gang jeg skal flaske dette
 
Smaker som det skal. Det er en del bunnfall i bøtta, så bør vel bruke hevert i stedet for krana.. Eller bare tappe ut bunnfallet før det går i flasker. 3-4 cm vil jeg tippe. Første gang jeg skal flaske dette
Du kan legge noe under bøtta i framkant der krana er, slik at gjæra og sedimentene flytter seg litt nedover og til bakkant i bøtta.
 
Tilbake
Topp