1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kveik, vasker dere den?

En tråd i 'Brygging' startet av Kim O.J., 7 Okt 2019.

  1. Kim O.J.

    Kim O.J.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Snarøya
    Hei lest litt ymse om kveik. Blant annet at denne ikke bør vaskes før tørking. Noen meninger om dette?
     
  2. roedskjegg78

    roedskjegg78
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Harøy
    Tømt rett frå gjæringskaret og på bakepapir ser ut som kake [​IMG]

    Sent fra min VOG-L29 via Tapatalk
     
  3. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Auser frå toppen etter 1-2 dager litt avhengig av hvor kjapt den starter å gå. Frå toppen er det rein gjær uten trub, så ingen nødvendighet å vaske/skylle. Får vanligvis en halv liter gjær på en 25 liters batch ved topphøsting.
     
    Haugesund liker dette.
  4. Kim O.J.

    Kim O.J.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Snarøya
    Så denne er bunnhøstet? Er det et tykt lag her?
    Har selv brygget med Gjernes og den skal visst bunnhøstes, uansett så er topphøsting for sent nå :)
     
  5. roedskjegg78

    roedskjegg78
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Harøy
    Bunnhøsta, ja. Var sikkert 2-3 mm når den vart satt til tørk. Ganske tynn no...

    Sent fra min VOG-L29 via Tapatalk
     
    Kim O.J. liker dette.
  6. Kim O.J.

    Kim O.J.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Snarøya
    Hvor lang tid tar tørkingen? Er vel kun vifta uten varme?
     
  7. roedskjegg78

    roedskjegg78
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Harøy
    Vifte 50 grader med døra på gløtt i ca 1 døgn

    Sent fra min VOG-L29 via Tapatalk
     
  8. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg kjører uten varme, går fort nok. Er ikke godt å vite hvor varm stekeplata blir.
     
    Jo-Helge liker dette.
  9. Lars Henrik Kjølberg

    Lars Henrik Kjølberg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Når vi er inne på kveik og høsting, tørking, etc, så tillater jeg meg et kjapt spørsmål :)
    Hva er beste måten å rehydrere tørket kveik? Eller er det i det hele tatt nødvendig? Noen sier at man bare kan pitche tørkede flak rett i gjæringsbøtta.

    Lars
     
  10. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg tar rett fra fryseren og strør på vørteren i gjæringsbøtta. Eventuelt kan du tappe av før kok og rehydrere (mariaue) som du rister og pitcher hele i bøtta når du er klar for det. Husk brølet.
     
    Lars Henrik Kjølberg liker dette.

Del denne siden