Hei,
Har akkurat vasket gjær for første gang. Overaskende enkelt og greit.
Dette var en Safale US05 tørrgjær. Sitter nå igjen med ca 350 ml forholdsvis tjukk slurry.
Men hvordan vet jeg hvor mye av dette jeg skal benytte i min neste starter? Har testet litt med Mr.Malty, men blir ikke helt klok. På yeast consentration, skal jeg bare ta det på gefühlen hvor konsentrert jeg tror den er? Om jeg setter den til ca 75% konsentrert trenger jeg ca 630 billioner gjærceller, tilsvarende "2200 ml yeast needed".
Dette er for et planlagt brygg på 50 liter med OG 1.070.
Men hvordan vet jeg hvor stor starter jeg må lage? Er det safe å bare lage min "standard" 2,5 liters starter, tilsette gjærnæring og slurry og sette den på magnetrøreren?
Har akkurat vasket gjær for første gang. Overaskende enkelt og greit.
Dette var en Safale US05 tørrgjær. Sitter nå igjen med ca 350 ml forholdsvis tjukk slurry.
Men hvordan vet jeg hvor mye av dette jeg skal benytte i min neste starter? Har testet litt med Mr.Malty, men blir ikke helt klok. På yeast consentration, skal jeg bare ta det på gefühlen hvor konsentrert jeg tror den er? Om jeg setter den til ca 75% konsentrert trenger jeg ca 630 billioner gjærceller, tilsvarende "2200 ml yeast needed".
Dette er for et planlagt brygg på 50 liter med OG 1.070.
Men hvordan vet jeg hvor stor starter jeg må lage? Er det safe å bare lage min "standard" 2,5 liters starter, tilsette gjærnæring og slurry og sette den på magnetrøreren?