Lager på flaske etter diacetylrast?

ErikG

 
Når lagerølet har gjæret nesten ferdig, gir man det en diacetylrast. Alt bra så langt, men så melder spørsmålene seg:
Deretter skal temperaturen ned for å klarne ølet. Deretter skal det lagres i omstikkingskar eller fat nær 0 grader i lang tid.
Hva om jeg ikke senker temperaturen etter diacetylrast, men heller flasker direkte med sukkerlake - så et par uker i romtemperatur, og deretter lagring? Er det god latin?
 
Det fungerer så absolutt å flaske før kald lagring. Hvis det skulle være noe minus med denne fremgangsmåten, så er det at du vil få noe mer gjærsediment i bunnen av flasken enn om du har en kald periode for sedimentering av gjær før karbonering/flasking. Når du åpner flasken vil sedimentet, litt avhengig av kullsyre og temperatur, kunne flyte opp fra bunnen og blande seg med ølet, og dermed gjøre det uklart og påvirke smaken.

På den postivie siden; gjær har jo absolutt en helsebringende effekt.
 
Sist redigert:
Kan det ha noe for seg med f.eks en uke kaldt før flasking, eller vil gjæren ha bunnfelt slik at karbonering på flaske blir vanskelig?
 
Selv har jeg ikke ventet så lenge som en uke, da mye gjær vil bunnfelle i løpet at 2-3 dager kaldt. Tror nok uansett at du vil klare karboneringen hvis du vil vente en uke, uten tilsetninger av andre klarningsmidler før flasking er det sannsynligvis nok gjær for å klare karboneringen.
 
Tilbake
Topp