Tenkte å flaske en bock i dag, mitt første lagerbrygg, men når jeg skal måle FG, bruser det i måleglasset og SG er 1024 mot forventa 1018 og jeg mistenker at det er litt tidlig. Jeg har hatt følgende gjæringsforløp:
OG=1067
6,5 dager @ 10°C
SG=1030
1,5 dager @ 16°C (diactylrest)
3 dager @ 13°C
4 dager @ 10°C
7 dager @ 2°C
I min uerfarenhet med lagerbrygging nøyde jeg meg med å bare anta at gjæringsforløpet hadde nådd estimert FG da jeg kjørte tempen ned til 2°C. Nå trenger jeg råd om hva jeg bør gjøre.
Samtidig lagde jeg en starter for en wit i dag, så jeg trenger gjæringsskapet mitt til den en av de nærmeste dagene og noen uker framover.
Bør jeg guffe opp tempen på bocken igjen nå fredag kveld og forhåpentlig nå estimert FG til søndag kveld, slik at jeg er klart til å brygge wit på mandag morgen? Hvor høyt kan jeg skru tempen nå uten å få usmaker (WLP830)? Kan jeg klare det på to dager (eventuelt 2,5 dager)?
OG=1067
6,5 dager @ 10°C
SG=1030
1,5 dager @ 16°C (diactylrest)
3 dager @ 13°C
4 dager @ 10°C
7 dager @ 2°C
I min uerfarenhet med lagerbrygging nøyde jeg meg med å bare anta at gjæringsforløpet hadde nådd estimert FG da jeg kjørte tempen ned til 2°C. Nå trenger jeg råd om hva jeg bør gjøre.
Samtidig lagde jeg en starter for en wit i dag, så jeg trenger gjæringsskapet mitt til den en av de nærmeste dagene og noen uker framover.
Bør jeg guffe opp tempen på bocken igjen nå fredag kveld og forhåpentlig nå estimert FG til søndag kveld, slik at jeg er klart til å brygge wit på mandag morgen? Hvor høyt kan jeg skru tempen nå uten å få usmaker (WLP830)? Kan jeg klare det på to dager (eventuelt 2,5 dager)?