Hei. Jeg skal brygge 7 Sorter i dag, og denne skal lagres frem til jul. I oppskriften står det "først 2 uker i romtemperatur, og deretter kaldt i minimum 3 månder". Spørsmålet mitt da er hvor kaldt er kaldt? 
Ikke for å kuppe tråden, men....hvor lenge kan man regne med at et øl av denne typen kan lagres på rundt 10 grader før den er "over the edge"? Brygget 7 sorter i september, og det ble et riktig så godt juleøl. Har en del flasker igjen og er fristet til å spare disse til julen 2017, men bare hvis det er sannsynlig at ølet fortsatt er godt etter 15-16 måneder. Noen som har erfaring med dette?
....og plutselig så var det tomt....Ofte er jo nettopp problemet når man smaker slik at det er godt!
Min skal få stå i kjelleren til foreldrene mine av nettopp den grunnen.![]()
Nope, det skal være problemfrittHar det noe å si om denne får en uke ekstra på gjæringskaret?