Hei. Jeg skal brygge 7 Sorter i dag, og denne skal lagres frem til jul. I oppskriften står det "først 2 uker i romtemperatur, og deretter kaldt i minimum 3 månder". Spørsmålet mitt da er hvor kaldt er kaldt?
Ikke for å kuppe tråden, men....hvor lenge kan man regne med at et øl av denne typen kan lagres på rundt 10 grader før den er "over the edge"? Brygget 7 sorter i september, og det ble et riktig så godt juleøl. Har en del flasker igjen og er fristet til å spare disse til julen 2017, men bare hvis det er sannsynlig at ølet fortsatt er godt etter 15-16 måneder. Noen som har erfaring med dette?
....og plutselig så var det tomt.... Ser utfordringen der, ja!Ofte er jo nettopp problemet når man smaker slik at det er godt!
Min skal få stå i kjelleren til foreldrene mine av nettopp den grunnen.
Nope, det skal være problemfrittHar det noe å si om denne får en uke ekstra på gjæringskaret?