Fredrik J
Norbrygg-medlem
Jeg skal flaske mitt første brygg i morgen og har et par spørsmål
1. Etter at sukkerlake er blandet inn og brygget flaskes har jeg skjønt at det skal stå i 2 uker for at gjæren skal spise seg gjennom sukkeret og produsere co2. Etter disse 2 ukene, MÅ øl'et lagres kaldt? Bor i en nyoppusset leilighet hvor vi gikk for kjøleskuffer istedenfor kjøleskap og det er ikke akkurat plass til 22 liter flasket øl her Nå skal vi ha innflytningsfest om 2 uker så er jo ikke sikkert det blir noe problem.. :biersmile:
2. Brygget har nå stått i 3 uker og gjæring ser ut til å ha stoppet fullstendig. Vil dette bli et problem når jeg tapper over på flasker? burde jeg tilsette mer gjær? Planen er og tappe over på et nytt gjæringskar med sukkerlake før flasking for å slippe og tappe litt sukkerlake pr flaske
//Fredrik
1. Etter at sukkerlake er blandet inn og brygget flaskes har jeg skjønt at det skal stå i 2 uker for at gjæren skal spise seg gjennom sukkeret og produsere co2. Etter disse 2 ukene, MÅ øl'et lagres kaldt? Bor i en nyoppusset leilighet hvor vi gikk for kjøleskuffer istedenfor kjøleskap og det er ikke akkurat plass til 22 liter flasket øl her Nå skal vi ha innflytningsfest om 2 uker så er jo ikke sikkert det blir noe problem.. :biersmile:
2. Brygget har nå stått i 3 uker og gjæring ser ut til å ha stoppet fullstendig. Vil dette bli et problem når jeg tapper over på flasker? burde jeg tilsette mer gjær? Planen er og tappe over på et nytt gjæringskar med sukkerlake før flasking for å slippe og tappe litt sukkerlake pr flaske
//Fredrik