Mange øltyper krever, eller bør i det minste ha en tids modning eller lagring før konsumering.
Noen 1-2 uker, andre noen måneder, (evt år, de utelater eg fra spørsmålet/diskusjonen, da er autolyse et problem).
Altså, det er noe teoretisk tenkt, men får også en praktisk betydning, men er ment som en diskusjon på generelt grunnlag.
Kan eg modne et øl på gjæringskaret for så å konsumere det rett etter det er på fat?
Som f.eks. pils. "Må" det stå 2-3 måneder på fat/flaske og modne, eller kunne det stått på gjæringskaret?
Evt annet øl, la det stå 1-4 uker lenger på f.eks. 18-20 grader, for så å kalle det "ferdig" og konsumere det.
Eller, vil tiden uten gjærkake ha en betydning i seg selv?
Kan eg modne pilsen i gjæringskjøleskapet i 2-3 måneder før eg har den på fat og da vær verdig med ventetiden?
I en verden der en har flere fat en plass til fat og tappekraner, så kan noe slik bety noe.
Hva skjer i tiden uten gjærkake? Hvis vi og ser bort ifra autolyseproblematikken også, da det er få som har opplevd det hvis eg har forstått rett.
Noen 1-2 uker, andre noen måneder, (evt år, de utelater eg fra spørsmålet/diskusjonen, da er autolyse et problem).
Altså, det er noe teoretisk tenkt, men får også en praktisk betydning, men er ment som en diskusjon på generelt grunnlag.
Kan eg modne et øl på gjæringskaret for så å konsumere det rett etter det er på fat?
Som f.eks. pils. "Må" det stå 2-3 måneder på fat/flaske og modne, eller kunne det stått på gjæringskaret?
Evt annet øl, la det stå 1-4 uker lenger på f.eks. 18-20 grader, for så å kalle det "ferdig" og konsumere det.
Eller, vil tiden uten gjærkake ha en betydning i seg selv?
Kan eg modne pilsen i gjæringskjøleskapet i 2-3 måneder før eg har den på fat og da vær verdig med ventetiden?
I en verden der en har flere fat en plass til fat og tappekraner, så kan noe slik bety noe.
Hva skjer i tiden uten gjærkake? Hvis vi og ser bort ifra autolyseproblematikken også, da det er få som har opplevd det hvis eg har forstått rett.