Lallemand LalBrew House Ale

Virker som et US05 alternativ?
Er nok enda reinere, jeg opplever ikke US-05 som helt «clean».

Jeg har en Barleywine på planen som batch #100. Nå ble jeg jaggu usikker på hvilken gjær jeg skal bruke. Denne er oppgitt til å tåle opptil 14% som er dit jeg vil prøve å nå.
 
Har Lallemand hatt et alternativ til US05, WLP001, AY4 sånn egentlig da? De har hatt BRY-97, men oppfatter den som mere dempet og litt mer sårbar for lagtid og diacetyl. Dette er nok mer i gata til å ta markedsandeler fra de tre førstnevnte.
 
Jeg har brygget med Escarpment Lab sin House Ale gjær noen runder. Trur dette er samme gjæren. Den gjæret raskt ut og minnet om chico strain gjæret på temperatur under 20c. Veldig clean.
 
Det jeg synes er litt morsomt i databladet er at denne gjæren skal lage øl som smaker ikke bare litt nøytralt men MYE nøytralt(!)

Hva er mye nøytral smak? :p

Vis vedlegget 74543

hehe - god observasjon:)! Som @cjohansen sier, så burde jo "nøytral" ikke vært en egen kategori, men bare mangel på alle former for gjærpreg. Og skal du si noe om smak ut fra dette diagrammet, må det bli at denne gjæren, i den grad den preger ølet på noen måte, gir et svakt anstrøk av syrlighet, alkohol og røde epler.

Sammenlign med Novalager:https://www.lallemandbrewing.com/en/united-states/products/lalbrew-novalager/ (Jeg får ikke lov å lime inn bildet :( ?)


Den er mye mindre nøytral, men ser du bort fra nøytral-markeringa, er det veldig lite som skiller den fra House Ale. Snålt.

Nå har jeg både en pils og en IPA med Novalager, og den funker klart best i IPAen. Pilsen blir kjedelig, og det svake esterpreget blir faktisk merkbart om du kjenner etter, fordi det blir så lite annet der. Mens den i IPAen lar humlene få jobbe i fred.
 
House Ale vs Nottingham? Synes Nottingham er (altfor) nøytral. HA ser enda mer nøytral ut. Grei i høye mørke, der gjæren kun står for styrke.
Ellers? Tror jeg velger andre alternativer inntil jeg hører andres erfaringer.
 
House Ale vs Nottingham? Synes Nottingham er (altfor) nøytral. HA ser enda mer nøytral ut. Grei i høye mørke, der gjæren kun står for styrke.
Ellers? Tror jeg velger andre alternativer inntil jeg hører andres erfaringer.
Det er ikke veldig mange øl du ikke ønsker at gjæren skal bidra med smaker til, nei. Du mister jo kompleksitet, som er en egenskap vi som regel sliter med å få nok av. Så nei, jeg trur denne gjæren har et nokså begrensa anvendelsesområde.
 
Sist redigert:
Hmm, suitable for stouts, kanskje prøve det.
Kanskje, ja. Jeg har lekt litt med tanken på å brygge en dry stout med Novalager. Irsk schwarzbier:). Jeg har blitt litt hekta på Guinness i det siste. Ser ikke for meg at jeg vil starte å mekke utstyr til nitrogen, men en dry stout etter Guinness-oppskrift blir det nok snart. Og jeg oppfatter Guinness som veldig "clean't". (Men det er kanskje feil?)
 
Sist redigert:
Kanskje, ja. Jeg har lekt litt med tanken på å brygge en dry stout med Novalager. Irsk schwarzbier:). Jeg har blitt litt hekta på Guinness i det siste. Ser ikke for meg at jeg vil starte å mekke utstyr til nitrogen, men en dry stout etter Guinness-oppskrift blir det nok snart. Og jeg oppfatter Guinness som veldig "clean't". (Men det er kanskje feil?)
Helt enig i det, Guinness er veldig clean og godt balansert. Husker noen likte å si (på 80-tallet) at å drikke Guinness er som å drikke motorolje. Kan ikke tenke meg noe som er mer feil. Veldig lettdrikkelig og smuud.
 
Tilbake
Topp