Lallemand LalBrew House Ale

Gjærer Barley Wine (1.133 OG) nå med House Ale.

På dag 2 kan jeg nå ihvertfall si at den gjærer pent og pyntelig!

Jeg regnte nå med at det skulle ta litt av med såpass høy OG, men med 18°C temp kontroll så putrer den kontrollert avgårde. Hadde greid meg med 30L Allrounder ser det ut for men tok 60L Allrounder tanken sånn i tilfelle, orker ikke vaskejobb :p

På grunn av ekstremt høy OG så rehydrerte jeg gjæren, blandet så den rehydrerte slurryen med 50% vørter for å venne gjæren trinnvis til høy OG, tilsatte sink og Fermaid O så håper jeg å se hva denne gjæren greier av maks alkohol % før den kneler, tvi tvi :)


Vis vedlegget 74833

Oioi, House Ale har vært på jobb! :p

IMG_8575.jpeg
 
CO2 blir slått ut igjennom kaffefilter ja :)

Nerd er positivt @msevland, så takk ;)
Hvor mye påvirker kullsyra målingene?

Jeg tenker at gitt at du har 2,5-2,7 volumes CO2, så vil vel påvirkninga være nokså konstant. Så om du bare etbablerer en standard, kan du spare miljøet for mange bortkasta kaffefiltre? Og hjelpe oss som har ofra liv og helse på en espressomaskin;)?
 
Hvor mye påvirker kullsyra målingene?

Jeg tenker at gitt at du har 2,5-2,7 volumes CO2, så vil vel påvirkninga være nokså konstant. Så om du bare etbablerer en standard, kan du spare miljøet for mange bortkasta kaffefiltre? Og hjelpe oss som har ofra liv og helse på en espressomaskin;)?
Det har jeg desverre ikke svaret på da jeg oftest måler FG på halvkarbonert øl og ikke ferdigkarbonert. Jeg spunder helt på slutten for å enkelt se når ølet er ferdig, og for å få litt gratis karbonering, men aldri høyt nok til full karbonering.

Oftest snurrer jeg bare på hydrometeret i prøven noen ganger i forbifarten for å få ut CO2. Her ble det kaffefilter for dette er det sterkeste jeg har brygget, og rekorder krever presise data :p
 
Sist redigert:
Hobby er hobby. Tid er gratis. Lager noen liter vørter ekstra til startere. Tapper litt av først, sammen med slumpen. Setter til side for bunnfelling og tar med det som er noenlunde klart. Koster ikke stort, det.
 
Jo, det går an. Tid og spraymalt er gratis? ;) Standard volum er 65-70 liter, over 1.060 pitcher jeg da 70-100 gram etter gravity. Da kan jeg kjøpe AY4 og ha til fire brygg til for summen ti poser House Ale koster i 11 gram format.
15 kr for 11 gram

 
Hobby er hobby. Tid er gratis. Lager noen liter vørter ekstra til startere. Tapper litt av først, sammen med slumpen. Setter til side for bunnfelling og tar med det som er noenlunde klart. Koster ikke stort, det.
Heldig du der tiden er gratis :) For meg er det en kostnad som jeg ser på som aldri gjenvinnbar. Penger eller råvarer kan alltids anskaffes på nytt, men tiden som er brukt er det verre med å gjenskaffe. Hvis jeg behøver mengder gjær med noe som er relativt dyrt å anskaffe, så brygger jeg en pilot av et eller annet øl, og sørger for helt rein vørter til gjæring. Så har jeg fort 0,5-1 liter slurry som kan ta på seg hva som helst. :) Sånn forholder jeg meg til "gjærstarter". Gir mer mening å sitte igjen med et 20-liters fat med produkt enn å bruke like mange timer og kanskje kroner på å bare formere gjær på en magnetrører.
 
Jo, det går an. Tid og spraymalt er gratis? ;) Standard volum er 65-70 liter, over 1.060 pitcher jeg da 70-100 gram etter gravity. Da kan jeg kjøpe AY4 og ha til fire brygg til for summen ti poser House Ale koster i 11 gram format.
Du overpitcher med så mye gjær, så her kunne du spart enda noen kroner :p

AY-4 er en definitiv favoritt her også :)
 
Tilbake
Topp