Jeg og en tørst kamerat var innom Cardinal i Stavanger i går for å drikke lambic. Vi hadde lest om dette spesielle ølet som ikke tilsettes gjr, men hvor man isteden lar vørteren stå i åpne kar for å gi den lunefulle villgjæren fritt spillerom.
En flaske Cantillon Gueuze 100% Lambic-Bio kom på bordet etter at vi først hadde bladd opp den nette sum av NOK 194,- . Vi hadde som sagt ikke smakt denne typen øl tidligere og ble veldig overrasket begge to. Etter første slurk trodde jeg rett og slett vi hadde fått servert feil flaske og at dette var eplesider, men det var det altså ikke. Lys fin farge og en frisk syrlig smak. Vi var vel enige om at det smakte litt som engsyre. Utrolig godt i små mengder, men muligens litt i overkant surt i lengden.
Jeg fikk nå uansett veldig lyst til å prøve mer lambic. Er det noen som kan anbefale gode merker? Det hadde dessuten vrt artig å brygge noe lignende engang. Er det noen som har erfaring med det, og hvordan ble resultatet?
En flaske Cantillon Gueuze 100% Lambic-Bio kom på bordet etter at vi først hadde bladd opp den nette sum av NOK 194,- . Vi hadde som sagt ikke smakt denne typen øl tidligere og ble veldig overrasket begge to. Etter første slurk trodde jeg rett og slett vi hadde fått servert feil flaske og at dette var eplesider, men det var det altså ikke. Lys fin farge og en frisk syrlig smak. Vi var vel enige om at det smakte litt som engsyre. Utrolig godt i små mengder, men muligens litt i overkant surt i lengden.
Jeg fikk nå uansett veldig lyst til å prøve mer lambic. Er det noen som kan anbefale gode merker? Det hadde dessuten vrt artig å brygge noe lignende engang. Er det noen som har erfaring med det, og hvordan ble resultatet?