Er ny her, hei på dere
Har lest litt her og testet to bryggesett.
Første var en Muntons etellerannet pilsaktig (ble ikke så bra) og så en Coopers stout som jeg jazzet opp endel (ble overraskende bra).
Nok av det. Nå prøver jeg meg på en all grain like godt først som sist.
Fant en gammel pastamaskin oppe på kjøkkenskapet, og etter litt lett modding med Dremel og kappeskive har det blitt en drabelig flott mølle!
Trekker gjennom malten så det suser, det eneste som mangler er "noe" for å stoppe malten fra å renne over kanten av valsene og ramle ned på baksiden. Tenker tetningslist eller noe lignende gjør susen.
Er veldig interessert i innspill på knusingsgraden. Dette var generalprøven, den fikk én runde på innstilling #4 (på en skala fra 1-6).
Er det for fint malt?
Plukket opp en stor alu krabbekjele på Europris (199,-), en platekjøler fra bryggeland i sannergata, og noen ekstra dunker. Fra før har jeg dedikert kjøleskap og tempkontroller. Nå er det bare å pusle sammen bitene til lørdagens brygging. Mesking gjør jeg i et spann, lager en gjennomføring og bruker et gammelt dørslag ellerno til å sile.
Mangler bare gjennomføring til kjelen, og en slange fra den til platekjøleren. Mener jeg husker noen tråder om det her et eller annet sted.
Er ute etter et friskt lyst sommerøl som selv damer kan falle pladask for. Plukket ut denne, mer eller mindre på måfå (den så ukomplisert ut) Andrimne American IPA - Gahr Smith-Gahrsen http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1914.0.html
Prøvde å kalkulere i beercalc, litt på feelingen ift utbytte etc. Tips og tricks til oppskriften?
********************
Volume: 23 liters
OG: 1059
FG:
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 11 EBC (Golden)
Bitterness: 72 IBU
BU/GU: 1.22
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 1000 grammes
Pale Malt 7 EBC 5000 grammes
Mash schedule: 67 degrees for 90 minutes
Hops
Cascade 9% alpha 60 grammes 90 minutes
Cascade 9% alpha 40 grammes 15 minutes
Cascade 9% alpha 50 grammes 5 minutes
Citra 13.5% alpha 30 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: 1275 Thames Valley Ale
********************
Tenker å vanne den ut til kanskje 1050 eller der et sted, avhengig av utbytte. Har også byttet tørrhumle fra Cascade til Citra, uten at jeg egentlig vet hvorfor. Gjærtypen ble anbefalt meg, det er en klaskepose. Har også en Coopers tørrgjær liggende, og en Nottingham.
------
EDIT: sh*t, beklager feilposting..
Har lest litt her og testet to bryggesett.
Første var en Muntons etellerannet pilsaktig (ble ikke så bra) og så en Coopers stout som jeg jazzet opp endel (ble overraskende bra).
Nok av det. Nå prøver jeg meg på en all grain like godt først som sist.
Fant en gammel pastamaskin oppe på kjøkkenskapet, og etter litt lett modding med Dremel og kappeskive har det blitt en drabelig flott mølle!
Trekker gjennom malten så det suser, det eneste som mangler er "noe" for å stoppe malten fra å renne over kanten av valsene og ramle ned på baksiden. Tenker tetningslist eller noe lignende gjør susen.
Er veldig interessert i innspill på knusingsgraden. Dette var generalprøven, den fikk én runde på innstilling #4 (på en skala fra 1-6).
Er det for fint malt?
Plukket opp en stor alu krabbekjele på Europris (199,-), en platekjøler fra bryggeland i sannergata, og noen ekstra dunker. Fra før har jeg dedikert kjøleskap og tempkontroller. Nå er det bare å pusle sammen bitene til lørdagens brygging. Mesking gjør jeg i et spann, lager en gjennomføring og bruker et gammelt dørslag ellerno til å sile.
Mangler bare gjennomføring til kjelen, og en slange fra den til platekjøleren. Mener jeg husker noen tråder om det her et eller annet sted.
Er ute etter et friskt lyst sommerøl som selv damer kan falle pladask for. Plukket ut denne, mer eller mindre på måfå (den så ukomplisert ut) Andrimne American IPA - Gahr Smith-Gahrsen http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1914.0.html
Prøvde å kalkulere i beercalc, litt på feelingen ift utbytte etc. Tips og tricks til oppskriften?
********************
Volume: 23 liters
OG: 1059
FG:
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 11 EBC (Golden)
Bitterness: 72 IBU
BU/GU: 1.22
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 1000 grammes
Pale Malt 7 EBC 5000 grammes
Mash schedule: 67 degrees for 90 minutes
Hops
Cascade 9% alpha 60 grammes 90 minutes
Cascade 9% alpha 40 grammes 15 minutes
Cascade 9% alpha 50 grammes 5 minutes
Citra 13.5% alpha 30 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: 1275 Thames Valley Ale
********************
Tenker å vanne den ut til kanskje 1050 eller der et sted, avhengig av utbytte. Har også byttet tørrhumle fra Cascade til Citra, uten at jeg egentlig vet hvorfor. Gjærtypen ble anbefalt meg, det er en klaskepose. Har også en Coopers tørrgjær liggende, og en Nottingham.
------
EDIT: sh*t, beklager feilposting..