lav mesketempn er lik dårlig effektivitet?

Mesket på 60-62 grader i går med biab of endte opp med mye lavere utbytte enn forrige gang med normal temp. Skal sies at jeg mesket i femten min lenger forrige gang, men jeg bommet veldig på OG i går så lurte på om temperaturen har noe å si?
 
Jeg mesket en havre stout på samme temp sist, BIAB, men fikk likevel 72% utbytte


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Sist redigert:
Du må meske lengre på lav temperatur. Tripel og saison mesker jeg gjerne på 62C for et tørt resultat, men da får mesken stå i 90min. Får da 75-80% effektivitet.
 
Ikke for å kuppe tråden din, men noen som vet hva det vil ha for utgjæringen og meske på 62 grader?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jeg får utgjæring på 90%, noen ganger over, etter mesk på 62C. Siste tripelen min gikk fra 1.069 + sukker => 1.077 ned til 1.005. Har også hatt aggressiv utgjæring uten sukker i vørteren, men da litt lavere.
 
Beergeek'n min har ihvertfall nådd 1.026 på bare 3 dager,
noe jeg syntes er ganske bra mtp på 25% spesialmalt
Tenker den får enda litt mer fart på seg etter ett par espresso shots

ImageUploadedByTapatalk1418728888.507230.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Angående spesialmalt så ble det nylig posta en artikkel om et ganske utførlig eksperiment på gjærbarheten av krystallmalt, der det viste seg at den er mye høyere enn mye informasjon skulle tilsi.
 
Tilbake
Topp