Hei.
Er ganske fersk som hjemmebrygger. Har brygget ca 10 brygg til nå og er bra fornøyd med godt øl. Sliter litt med å treffe riktig "OG" etter mesking. Lervig sin oppskrift : starter med 25 liter vann 4,7 kg malt. Mesk temp 66 grader i en time. Skyller med 8-10 liter. Sirkulerer med pumpe og holder jevn temp i maltrøret. Rører også godt hele tiden. "OG" ligger som regel da på 1036. Etter koking blir "OG" ca 1040. Oppskriften sier 1046. Noen som har tips om hvorfor ? Mistenker lite malt i oppskriften.
Mvh
Helge
Er ganske fersk som hjemmebrygger. Har brygget ca 10 brygg til nå og er bra fornøyd med godt øl. Sliter litt med å treffe riktig "OG" etter mesking. Lervig sin oppskrift : starter med 25 liter vann 4,7 kg malt. Mesk temp 66 grader i en time. Skyller med 8-10 liter. Sirkulerer med pumpe og holder jevn temp i maltrøret. Rører også godt hele tiden. "OG" ligger som regel da på 1036. Etter koking blir "OG" ca 1040. Oppskriften sier 1046. Noen som har tips om hvorfor ? Mistenker lite malt i oppskriften.
Mvh
Helge