Lav OG, hvordan utbedre

Brygget en Imperial Stout i går og endte på skuffende 1072 etter kjøling. Mens jeg driver å funderer på hva som gikk galt lurer jeg på tips for å redde inn denne (planlagt OG var1091). Hvis jeg tilfører sukkerlake i gjæringskaret vil vel tallet stige, men hvor mye må evt tilsettes på et 20 liters brygg og hvordan kan jeg regne dette ut? I tillegg hva vil det gjøre med brygget mtp smak?
 
Ville ikke tilsatt sukker da dette lett kjan gjøre brygget vinøst. Jeg ville i så fall kokt opp spraymalt og tilsatt dette. Hvor mye du trenger tilsette kan du regne ut vis formler eller ved hjelp av bryggesoftware. F.eks. Beersmith.
 
Ok, får satse på spraymalt da, regner med at det blandes det med en kg/l vann, kjøles ned for deretter å tilsettes gjærkaret? Bør det gjøres umiddelbart eller kan det vente?
 
Kok det 15minutter i så tykk løsning som du klarer uten å svi det. Trenger ikle tilsette med en gang men ville tilsatt før stormgjæringen var over.
 
Tilbake
Topp